今個夏天嘅浮潛好去處!綠蛋島以外的選擇…

今年夏天依然無得去旅行,香港又熱辣辣最啱就係去浮潛!今次介紹嘅唔係大家好熟悉既綠蛋島,而係一個少啲人知道既浮潛新景點 —- 赤洲。👉🏻立即上Holimood 官方網站預訂!

唔止綠蛋島,赤洲都有玻璃水!(圖片來源: Holimood)


赤洲既周圍都有好靚既紅色嘅岩石,影相打卡一流!而且唔係只係得綠蛋島先有玻璃水嫁, 赤洲嘅海水一樣清到可以見到好多唔同魚,趁夏天未完一班朋友一齊去玩水Chill 下仲可以想像下自己去咗場小旅行~ 咁就算無得旅行要無香港都可以玩得開心啲!~

赤洲紅色石頭!最啱影打卡 (圖片來源: Holimood)
赤洲浮潛 (圖片來源: Holimood)

❤️行程*:
🌊30分鐘 – 坐船出發前往赤洲
🤿60分鐘 – 浮潛體驗
🐠120分鐘 – 生態導賞
🚤30分鐘 – 坐船回程
*時間表可能隨實際情況而有所改變

👉🏻立即上Holimood 官方網站預訂!

❤️赤洲浮潛體驗及生態導賞 (私人包團):

時長:4小時
路線:烏溪沙往返赤洲
集合地點:烏溪沙碼頭(確實位置將會WhatsApp 通知)
收費:$580/位 (10人起) *
👉🏻立即上Holimood 官方網站預訂!

*費用已包括來回船錢、教練費用以及浮潛裝備費用
*套票不包括保險,客人需自行購買保險(如有需要)
*如需要使用沖身設備,可前往馬鞍山樂天水上活動中心

🌊🏄🏻‍♂️其他水上活動及浮潛活動 : Holimood 官方網站

夏天最好就係出海玩獨木舟!而家係Holimood 可以預先租定~
一早訂定先就唔怕去到唔知係邊租啦!
【西貢】 單人獨木舟/ 雙人獨木舟/ 直立板租借 – 港幣$100 起 – Holimood 官方網站

【香港隔離酒店3】實測!方便快捷預訂檢疫酒店(即日至10月預訂開放)

隔離酒店真的很難預訂!!!身邊很多朋友都因為預訂不到隔離酒店而不能盡早回港,而政府提供的檢疫酒店網頁雖然是綜合了所有隔離酒店的官網預訂連結和其他資訊,但每一次都要逐間酒店點擊進入官網查詢有沒有空房,真的是一件費時失事的工作。我們誤打誤撞在搜尋外國酒店時,發現了一個比較快捷 – 可以一次過知道香港各隔離酒店的房間預訂情況的方法,就寫一篇文章和大家分享一下吧。

〖香港迪士尼〗2022 煙花全攻略!全新「迪士尼星夢光影之旅」夜間匯演 Momentous(附表演時間表、觀賞位置推薦)

香港迪士尼 2022 煙花全攻略!這次的全新的「迪士尼星夢光影之旅」夜間匯演 Momentous 於 2022年6月18日首次公演。於2022年6月18日至8月14日逢星期五至一晚上舉行,而於8月15日 至 8月28日就會晚舉行一場(休園日除外)。整個光影匯演時長約20分鐘,橫跨六個人生章節,由誕生、成長、冒險、愛情到考驗主題的經典動畫片段投影在「奇妙夢想城堡」上。

發表留言